cara menangani stress/tekanan

TEKANAN?? Stress??? mmg sakit kan..miss m dah ase...sangat sakit..uwaaa....tp ada cara yang boleh kita guna untuk mengurangkan stress ni

a) Meluahkan masalah dan perasaan pada individu yang boleh dipercayai. Orang yang rapat dgn kita biasanya akan sentiasa dgr ape yang kita ckp walaupun dah beratus kli kita ckp....hehehehe

b) Keluar bersiar-siar. jangan la pergi ke tempat yg buat korang lgi stress...naik keta slow2...pusing kg...

c) Mencoret di atas kertas atau di laman blog atau facebook...biasa pompuan buat la...marah sikit terus tulis di wall....emosi kan....jiwa terganggu....miss m la pompuan tu...org lain miss m ta taw..

d) Menangis atau meraung seorang diri...tangisan tu kdg2 leh kurangkn tekanan....

e) Mengambil pil penenang.

f) Tidur.

g)  Beriadah atau Bersenam...

Langkah 1: Abaikan dahulu minda anda dari memikirkan apa jua masalah yang sedang dihadapi.  Dengan lain perkataan kosongkan fikiran terlebih dahulu.

Langkah 2:  Ingatilah Allah dengan fikiran dan hati anda.

Langkah 3: Setelah fikiran anda dapat rehat dan hati tenang barulah anda fikirkan semula masalah yang menjadi punca stress dalam keadaan tenang. Berfikir dalam keadaan tenang membuatkan kita lebih rasional dalam menentukan tindakan.  Rujuk kepada mereka yang pakar dalam permasalahan yang dihadapi.

Views
Cik "V" yang longgar??? menjadi KETAT MELEKAT (kemut@n auummm), Senggugut dan Keputihan busuk boleh bersih.Hilang keputihan, Kulit kusam lesu akan jadi cerah berseri uolss (kemerahan lagi tu ), Buah dada Jatuh pasti Montok anjal (pejall gitu~) Badan Chubby pun jadi Lansing + montokkk, Lesu tak bermaya tiada, hanya Cergas bertenaga sentiasa. SMS or Whatssap "TRANSFROM" ke 0193264300 untuk maklumat lanjut !!!

Dah Baca? Tekan Like jika Suka (^_^)Y


Dah Baca??komen guna facebook korang kay dan share (^_^)Y

3 membaca hati miss m:

  1. kene bijak menangani stress nie...bagus tips2 tu

    ReplyDelete
  2. aku nk tambah 1 lg...

    main PS3...xde? beli...

    ReplyDelete

‎(◕‿◕) (◕‿-) (✖‿ ✖) (≧◡≦) (¬‿¬) (>.<)

Post Paling Popular