bicara tentang cinta...

hari2 jumaat ni tiba2 rasa mcm nak berjiwang....
padahal test 4 subjek menanti..
tak study lagi nih...aigoo..
ape nak jadi kan...

pernah tak korunk cinta?? sayang?? rindu?? kat someone...
pastu kan dia lak tak layan...
kira cinta mu ditolak la...

miss m pernah gak rasa mcm tue...adei..sakit...
kita usha dia..last2 dia jatuh cinta kat kwn bek kita...

jadi miss m frust la...frust giler taw...
usha punya usha...last2 tak kesampaian cintakuh...


jadi miss m nk kongsi la...cra miss m melupakan cinta yg ta kesampaian tu...

pertama n terpenting....take note ye...
SOLAT...tenangkan hti..dan berdoa moga Allah redhakan hti kita ngan ape yg jadi..doa gak kita masih ade jdoh ngan dia..bru kapel kan bukan kawen lagi..hahahaha...xde la..gurau jek...doa dia bahagia..

dan kedua..yang pling miss m suker ni...suker sgt...jeng jeng jeng!!!!

BERJALAN DALAM HUJAN...

berjalan dalam hujan?????
ape!!! gila pe basah la nti...demam plak tu...!!!
tak betul agaknya miss m ni..wawawa!!!

nak tahu knp..hujan kan turun air...mmg la basah....ha..masa tu kalau menangis xda org tahu kan....tul tak??? imagine!! percampuran air mata n air hujan...

masa nangis tu lepaskan semua rasa yg ade..rasa sakit dalam dada...rasa kosong yang melanda d jiwa...lepas je...!!! lepaskan ia bagai melihat awan gelap berarak perlahan...perghhh ayat!! copy je ayat ni....miss m ta jiwang...

sebab nya kan..kita kn belajar melepaskan...tak guna kita terus mendesak dan bertnya knp kena reject ni..ape tak lawa ta hensem ke aku ni....ingt!! kita ade kelebihan...tiup kan lam diri tu....azam ke kata2 pujangga ke..

"KITA SEBENARNYA YANG TERBAIK"
yakinkan semngt tu dalam diri kita k...!!!

kita ni tak rugi pape pun kalau ditinggalkan..direject..ditolak..jangan duk hentak kepala kat dinding....sudah la..jgn merayu dia kembali....jangan maki2 dia dgn kata2 kesat..dan jangan meratap hiba depan dia...jgn jgn jgn!!!!!

now look and see the flower grow through wind and rain and sleet and snow but this I know, that you will pass just..tell me when...
walking through the rain, I know u will pass and ease the pain..INSYAALLAH

berjalan dalam hujan..peduli la mata memandang...kita peluk erat diri kita..kita lihat abadi akan ketentuan Allah pada kita..lihat matahari...kalau masa tu ada matahari...sinar yang memancar pada kita...lihat pelangi, yang hadir selepas hujan...lihat kehidupan dan berkata dengan tenangnya...

ALLAH masih syg kita dan sentiasa bersama kita....smile k...
jgn sedey2...

kawan tu sgt penting...hakhakhak


Views
Dah Baca? Tekan Like jika Suka (^_^)Y


Dah Baca??komen guna facebook korang kay dan share (^_^)Y

6 membaca hati miss m:

  1. miss m... chuu rindu dia :'(

    ReplyDelete
  2. sebab tu la jgn over sgt mharapkan cinta manusia. semakin tinggi berharap, maka makin tinggi la harapan utk bsedih ble cinta ditolak. ala, dia bukan hebat mane pun nak reject kita. nti kita leh dpt yg lg hebat nyer....!

    ReplyDelete
  3. drop here..nice blog
    wat r tutorial..
    p/s:sokong ckp chah kt atas

    ReplyDelete
  4. chu.....jgn sedey2 k...takde pe nyer...rindu tu fitrah je..nti hilang la kan...

    ReplyDelete
  5. chah: btul2..cinta seadanya je

    ReplyDelete
  6. mama rania: thanks...tutorial pe...miss m pun tak pndai nak buat.....hehehehe.....org lain cantex2 je belog nya..:)

    ReplyDelete

‎(◕‿◕) (◕‿-) (✖‿ ✖) (≧◡≦) (¬‿¬) (>.<)

Post Paling Popular