tukar template 2 column jadi 3 column

sebenarnya ni pertama kali nk ajar org lain camne nk wat...
pertama sekali....credit pd yg ajar buat bnda ni...
tp miss m dah tak ingt sape yg ajar sebnrnya...
3 4 kli miss m duk buat buat buat dan buat....
sampaikan dah ingt step2 camne nk tambh column ni...

1. okeh!!! yang pertama sekali....pergi kat Design > Edit Html
sebagai langkah berjaga-jaga...ye la belog korang cantik2 sume kan...
p tekan Download full template..dah donlod tu...


2. kemudian...g tekan select layout template..dan pilih minima :) save template dan tekan balik Edit Html


3. hehehehe...sekarang ni korang p tekan lak Expand Widget Template..yang ni penting ni...tekan taw!!

4. then, cari kod ni, Ctrl + F

 #sidebar-wrapper
nanti akan jumpa bnda ni kan..

#sidebar-wrapper {
  width: 220px;
  float: $endSide;
  word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
  overflow: hidden;      /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}
5. sekarang ambik kod bawah ni...dan letakkan di bawah }

#left-sidebar-wrapper {
  width: 200px;
  float: left;
  word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
  overflow: hidden;      /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}
 6.scroll ke atas sampai jumpa #main-wrapper {
tambahkan margin-left: 25px;

7.sekarang yang paling penting...kita kena tukar width template kita..

tukar width sama mcm dalam kotak pink kat bawah tu erk!!!


8. belum siap lagi ni... sekarang cari pulak kod ni <div id='main-wrapper'> 

copy kod bawah ni dan letakkan di ATAS <div id='main-wrapper'>

<div id='left-sidebar-wrapper'> <b:section class='sidebar' id='left-sidebar' preferred='yes'/> </div>
 yang ni last dah...hehe...klik review dan kalau xde ape2 error...[mula2 mmg nmpk serabut sikit belog tu] save template tu dan cuba ke page element..jeng jeng jeng..dah jdi mcm ni kan..


Views
Cik "V" yang longgar??? menjadi KETAT MELEKAT (kemut@n auummm), Senggugut dan Keputihan busuk boleh bersih.Hilang keputihan, Kulit kusam lesu akan jadi cerah berseri uolss (kemerahan lagi tu ), Buah dada Jatuh pasti Montok anjal (pejall gitu~) Badan Chubby pun jadi Lansing + montokkk, Lesu tak bermaya tiada, hanya Cergas bertenaga sentiasa. SMS or Whatssap "TRANSFROM" ke 0193264300 untuk maklumat lanjut !!!

Dah Baca? Tekan Like jika Suka (^_^)Y


Dah Baca??komen guna facebook korang kay dan share (^_^)Y

No comments:

Post a Comment

‎(◕‿◕) (◕‿-) (✖‿ ✖) (≧◡≦) (¬‿¬) (>.<)

Post Paling Popular