ASB LOAN

Assalamualaikum dan selamat hari raya

Tetiba jari Cik Lat gatal nak menaip dan menulis pasal ASB loan lak.. yang sebenarnya Cik Lat tengah stress berfikir sal ASB la nie. Ayoyo !

So as conclusion - berkongsi pendapat yang tak seberapa nie

Contoh :

Buat loan 100k selama 35tahun dengan Cimb

Installment dalam RM555 sebulan kan..kalau setahun RM6660.

So Cik Lat sekarang tengah tunggu dividen jer. Kalau 7.7% dah dapat RM7700.

Jadi ambil RM6660 tu buat bayar loan. Ada baki RM1040.

So kita tak kluarkan apa2x duit pun kan, duit dividen yang digunakan. bukan duit gaji. Hehehehe

Dalam masa yang sama, duit gaji tu cabut RM500 letak dalam akaun ASB kita (buat simpanan sendiri - takde duit boleh ambik, hehehe). Setahun dah RM6000. Nanti dapat lagi dividen dalam beberapa ratus.

Jadi dalam akaun ASB kita dalam setahun akan ada (RM6000+dividen) + (dividen-yearly installment).

Okey itu sajalah.

Pasti otai2x lagi hebat. But for me. I choose this one.

At the end, selepas 35 tahun ada la jugak duit dari modal RM6660 tu. :)

Setiap tahun ade simpanan sendiri dan InsyaAllah nak beli kereta dalam masa 5 tahun nanti. Doakan ya. :)


Views
Cik "V" yang longgar??? menjadi KETAT MELEKAT (kemut@n auummm), Senggugut dan Keputihan busuk boleh bersih.Hilang keputihan, Kulit kusam lesu akan jadi cerah berseri uolss (kemerahan lagi tu ), Buah dada Jatuh pasti Montok anjal (pejall gitu~) Badan Chubby pun jadi Lansing + montokkk, Lesu tak bermaya tiada, hanya Cergas bertenaga sentiasa. SMS or Whatssap "TRANSFROM" ke 0193264300 untuk maklumat lanjut !!!

Dah Baca? Tekan Like jika Suka (^_^)Y


Dah Baca??komen guna facebook korang kay dan share (^_^)Y

No comments:

Post a Comment

‎(◕‿◕) (◕‿-) (✖‿ ✖) (≧◡≦) (¬‿¬) (>.<)

Post Paling Popular